Пострадалият от ракетен удар руски ракетен крайцер Москва е потънал. 

...
Пострадалият от ракетен удар руски ракетен крайцер Москва е потънал. 
Коментари Харесай

Крайцерът Москва потъна, САЩ забрани международните полети на 7 Boeing 737 на Беларус

Пострадалият от ракетен удар съветски ракетен крайцер " Москва " е потопен.  Флагманът на Черноморския флот на Русия трябваше да бъде изтеглен на буксир до близко пристанище, само че в резултат на разразила се буря в четвъртък, той е потънал. Това съобщава руската държавна агенция ТАСС, базирайки се на съветското министерство на защитата. Изтеглянето се наложи, защото корабът загуби непоклатимост заради щета на корпуса, след експлоадиране на пожар, породен от удар от украински ракети.

Това се случи на към 40 км. от Змийския остров. 

Украинските военни по-рано оповестиха, че корабът е бил ударен от противокорабна ракета. Версията на руската страна обаче е, че става дума за пожар. От Москва споделят, че екипажът на кораба е бил изцяло евакуиран на други кораби на Черноморския флот.

От среднощ нощес сирените за въздушно нахлуване в Украйна вият в Луганск и Запорожие в Източна Украйна, предава агенция Ройтерс. Има данни за експлозии в Киев, Южен Херсон, Харков на изток и Ивано-Франковск на запад. Украинските медии оповестиха за спирания на тока в елементи от столицата Киев.

Ръководителят на американското външно разузнаване Централно разузнавателно управление на САЩ предизвестява, че заплахата Русия да употребява тактически нуклеарни оръжия или такива с дребен обхват не би трябвало да се приема безгрижно.

Според Бил Бърнс изявлението за повишение на готовността за съветските нуклеарни оръжия от страна на Москва е било опасност. Досега обаче Съединените щати не виждат на практика доказателства като движение на войски или военна подготовка, сподели той в четвъртък в университет в щата Джорджия.

По мощ на глобалните наказания, наложени против Русия, а от предходната седмица и против Беларус, правителството на Съединени американски щати желае да забрани интернационалните полети на седем самолета Boeing, част от авиофлота на  държавната белоруска самолетна компания " Белавиа ". Министерството на търговията във Вашингтон съобщи, че това е първият път, когато белоруските самолети са били глобени за нарушение на разпоредбите за експорт на Съединени американски щати. В листата със глобите бяха добавени и още три съветски самолета. Така листата на самолетите, подлежащи на ограничавания, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, към този момент включва 146 съветски самолета, притежавани или експлоатирани от локални оператори, и седем белоруски самолета.

Всяка услуга, която разрешава на самолетите да летят ;– била тя поддръжка или зареждане на самолета – може да бъде глобена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР